Design vind je in alle product categorieën wel terug! En dus ook bij de online kringloopwinkel.

Speciaal samengesteld door Onlinekringlopen

categorie

Design meubels bij Onlinekringlopen.nl

Dagelijks komen er grote hoeveelheden tweedehands meubels binnen bij de kringloopwinkel, klaar voor een tweede leven.


Design

Je herkent waarschijnlijk vast wel design-stuks, maar als je moet definiëren wat design nou precies is, dan moet je daar toch wel even over nadenken. We hebben het voor je uitgezocht.

Design is niet alleen maar vormgeving, want alles wat bestaat is tenslotte een keer vormgegeven. Dat maakt het nog geen design. Een product kan je pas definiëren als echt design wanneer het aan een aantal specificaties voldoet.

Als eerst moet een product door een erkende ontwerper gemaakt zijn. Hij of zij heeft het product in een beperkte oplage gemaakt. En het materiaal dat voor het product gebruikt wordt moet boven gemiddeld goed zijn.

Spullen voor de kringloopwinkel

De kringloopwinkels ontvangen hun spullen van particulieren. Even de zolder opgeruimd, er is weer een verjaardagsfeest geweest en er moet plaats gemaakt worden voor de nieuwe cadeaus, een verhuizing, of een ontruiming vanwege een overlijden. Er zijn tal van redenen waarom mensen hun overige huisraad naar de kringloopwinkel brengen of laten ophalen.

De producten die in het magazijn van de kringloopwinkels terecht komen, worden uitgezocht door de medewerkers. Speelgoed bij het speelgoed, servies in de juiste bak, en ook kleding wordt gesorteerd naar de juiste doelgroep en maat.

Een organisatorisch proces, met allemaal unieke producten.

De kringloopmedewerkers worden steeds meer bedreven in het sorteren en herkennen van producten. Ook design-items worden steeds vaker opgemerkt in het sorteerproces.

Design herkennen

Niet iedereen herkent meteen een design stuk, en al helemaal niet in zeer uiteenlopende categorieën. De medewerkers bij het kringloopbedrijf worden daarom ook getraind om bijzondere artikelen te herkennen.

En dat dat nog niet zo makkelijk is, zie je ook bijvoorbeeld in het televisieprogramma Tussen Kunst en Kitsch… soms is er een voltreffer, maar vaker niet.

Als we dat dan weer terugbrengen naar design, moet je ook van vele markten thuis zijn. Wij hebben op ons platform Onlinekringlopen.nl al meerdere design-stuks voorbij zien komen, in verschillende categorieën. Van Scandinavisch tot Italiaans en Dutch design.

Dutch Design

Dutch design vertaal je als ‘Nederlands design’, maar inmiddels is het veel meer dan dat. Ieder design uit Nederland mag zichzelf Dutch design noemen. Kenmerkend voor Dutch Design is dat naast het doel waarvoor het product dient, het product ook een verhaal meekrijgt.

Op Onlinekringlopen.nl vind je bijvoorbeeld een bijzettafel en televisiekast van het merk Leo-lux. Dat is een typisch Nederlands design merk dat al sinds 1934 bestaat.

Maar je kunt ook neerploffen in een fauteuil van Gerard van den Berg, te vinden op ons platform en te koop voor een scherpe kringloopprijs.

Scandinavisch ontwerp

Scandinavisch design typeer je als minimalistisch, authentiek en functioneel tegelijk. Wittinten, neutrale kleuren en natuurlijke materialen spelen bij Scandinavisch design ook een belangrijke rol.

We kennen natuurlijk allemaal de klassiekers van Ikea. In de jaren 60 hadden zij hun Danske stoel, en heel soms komt het Spectrum Halbankje uit de late jaren 50 nog eens voorbij op een veiling. En wie weet ook een keer bij Onlinekringlopen.nl

Als je nu door alle artikelen struint kom je ook een echte Ikea klassieker tegen…

Zoals een design eettafel van Niels Gammelgaard.

Maar ander Zweeds vind je ook op ons platform. Een staande lamp uit de jaren 70 van de Zweedse ontwerpster Anna Ehrener.