Alles voor je studentenkamer

Speciaal samengesteld door Onlinekringlopen

Kringloop op je studentenkamer

Kringloopspullen in een studentenkamer zijn altijd een goed idee. Voor het eerst op jezelf wonen en je hebt gelijk een hele inboedel nodig. Dat kan flink in de papieren lopen en voor je het weet heb je een dertien in een dozijn kamer die er precies zo uit ziet als die van je huisgenoot. Gelukkig hebben de kringloopwinkels een groot aanbod meubels, huishoudelijke apparatuur en woonaccessoires om iedere studentenkamer te vullen en een persoonlijke touch te geven. Voor een goed begin van een nieuw studiejaar.

 

Multifunctioneel en praktisch

Een complete studentenkamer inrichten en ook nog eens een complete uitzet verzamelen is veel. En dat alles moet op die paar vierkante meter van je studentenkamer passen. De kamer wordt de plek waar studeert, rust en slaapt, maar ook waar je nieuwe vrienden gaat uitnodigen, waar je in alle vroegte een ontbijtje nuttigt of lekker een beetje chillt als je van college komt. Een multifunctionele ruimte dus. Dat vraagt om multifunctionele meubels.

 

Wat heb je nodig als je op kamers gaat?

Er zijn natuurlijk een paar meubelstukken waar je niet zonder kunt in je studentenkamer. Een bed, een tafel, stoelen en een kast zijn essentieel. Afhankelijk van de grootte van je kamer kun je op zoek gaan naar passende modellen. Door een leuke tweedehands keukentafel tegen een muur te zetten, doet deze in jouw kamer dienst als eet- en werkplek. Ga op zoek naar een praktische kast met verschillende deuren en vakken zodat je deze kunt gebruiken om zowel je kleding als je studie spullen op te bergen.

En als je kamer niet groot genoeg is voor een bed en een bank, dan is er natuurlijk de bekende slaapbank. Maar een lekker bed kan met een paar kussens ook dienstdoen als bank. En het toffe is dat al deze spullen dagelijks te vinden zijn bij de aangesloten kringloopwinkels.

 

Naast meubels heb je natuurlijk ook nog een hoop huishoudelijke spullen nodig als je op kamers gaat. Een rib uit je lijf als je dit in een keer allemaal nieuw moet kopen, daarom denk je misschien ik doe het wel zonder, maar dat is niet nodig als je voor een tweedehands variant gaat. Denk aan een koffiezetapparaat voor een vers kopje koffie in de ochtend. In alle soorten en maten vind je ze bij de kringloop. Ook waterkokers, beeldschermen en broodroosters zitten altijd in het tweedehands aanbod van kringloopwinkels zowel online als in de winkel.

 

Hoe richt je een studentenkamer in?

Ook sfeermakers als lampen, gordijnen en vloerkleden voor je kamer kun je prima tweedehands vinden op Onlinekringlopen.nl. Het is natuurlijk heel belangrijk dat je een plek creëert waar je je fijn en thuis voelt. Maar als je niet te veel geld wil uitgeven komt je al snel bij de grote ketens uit en wordt het lastig je eigen stijl te creëren. Gelukkig zijn er veel mensen een keer in de zoveel tijd hun hele interieur de deur uit doen, dus er is genoeg moois te vinden bij de kringloop. Een toffe vintage lamp geeft een hele hippe look. En gordijnen met een retroprint geven jouw kamer een instant eigen sfeer. Een Perzisch tapijt zorgt niet alleen voor warme voetjes, maar ook voor een beetje kleur in je kamer.

 

Duurzaam en sociaal

Door je studentenkamer in te richten met spullen van de kringloopwinkels die aangesloten zijn bij Onlinekringlopen.nl doe je nog iets goeds ook. Het kopen van tweedehands zorgt er namelijk voor dat deze spullen niet op de afvalberg terecht komen. En er hoeft niets nieuws geproduceerd te worden. Dat betekent minder grondstoffen en productie-afval. En geen transporten over de hele wereld. Super duurzaam dus. Dat is nog niet alles want bij deze 100% Kringloopwinkels krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ook nog eens de kans om aan de slag te gaan. Jij een toffe kamer, zij een toffe baan!

 

Iedere dag nieuwe producten online

Denk je nu; “ik kan niets vinden”, niet getreurd. Iedere dag krijgen de kringloopwinkels “nieuwe” spullen binnen en iedere dag komen er ook nieuwe producten online. Een steeds wisselend aanbod dus. Zo kun jij lekker speuren tot je een mooie kamer compleet hebt.