De mooiste vintage artikelen

Speciaal samengesteld door Onlinekringlopen

categorie

Vintage vrije tijd bij Onlinekringlopen.nl

Lezen, spelletjes, muziekluisteren of een film kijken. Hier vind je genoeg tweedehands schatten om je vrije tijd door te komen


Vintage

Als er iets hip is tegenwoordig, dan is het wel vintage. Een vintage blazer om je look mee af te maken. Een vintage koffer als stijlvolle opberger of een vintage designklassieker als eyecatcher in je interieur. En veel van die prachtige vintagevondsten doe je hier op onlinekringlopen.nl. Art deco vazen, een Gispen stoeltje of een Brabantia keuken setje, grote kans dat je het hier vindt. Een webshop vol tweedehands met onder één knop alle vintage schatten bij elkaar.

Wat is vintage

Op onlinekringlopen.nl hebben we het zoeken naar vintage makkelijker voor je gemaakt door ze onder één collectie te verzamelen. Niet al het tweedehands is vintage namelijk. Vintage staat voor tweedehands dat toch al gauw minimaal 30 jaar oud is. Meestal gaat het om producten uit de periode van 1920 tot 1980.

Kenmerkend voor vintage is dat de producten in goede staat zijn. Vintage kleding is nog piekfijn in orde en kun je zo dragen. En ook vintage meubels verkeren in goede staat. En dat is niet zo gek, het woord vintage komt namelijk uit het Frans en wordt oorspronkelijk gebruikt voor wijn of port. Als deze bijvoorbeeld de titel “vintage port” krijgt, betekent dit dat ze gemaakt is van druiven uit een bijzonder goed oogstjaar.

En dat is natuurlijk ook zo voor al deze prachtige stuks vintage kleding, meubels en decoratie. Die komen ook uit bijzonder goede jaren!

Vintage is geen retro

Vintage is overigens niet te verwarren met retro. Hoewel beide termen gebruikt worden voor artikelen die vaak dezelfde stijl hebben en is het soms niet van elkaar te onderscheiden. Het is wel degelijk iets anders. Retro is namelijk niet oud, maar gemaakt in de stijl van die prachtige vintage vondsten. Bij retro maken ze gebruik van die typerende printjes uit de jaren’70 waar we zo dol op zijn, maar retro producten zijn niet oud.

Vintage is zowel een interieurstijl als een kledingstijl. Vaak is het zo dat vintage-items gecombineerd worden met nieuwe items. Toch zie je vooral in kleding dat het ook weleens helemaal doorgetrokken wordt. Prachtig, helemaal van top-tot-teen in een jaren’20 outfit. Van jurk, tot schoenen, haar en make-up. En ook als jouw jaren ’30 huis nog veel originele details heeft, is het natuurlijk prachtig als je dit kunt doortrekken in het interieur.

Vintage interieur

Vintage items doen het altijd goed in een interieur. Denk maar aan al die West-Germany vazen die heel wat woonkamers van wat kleur voor zien met hun kenmerkende vormen en glanzende glazuur lagen. Natuurlijk omdat het vaak geen dertien in een dozijn items zijn. Ze hebben de tijd overleefd omdat ze goed gemaakt zijn en stralen die kwaliteit ook uit. Doordat ze ook al jaren mee gaan geven ze ook iets vertrouwds. Denk aan de Pastoe-kasten. Ze hebben een strak en solid design waardoor ze in de meeste moderne interieurs ook heel goed staan.

Vintage lampen doen het vaak ook goed om net dat vleugje meer aan je interieur te geven. Een vintage lamp geeft je huis iets eigens en unieks. Zeker ook door het kleur en materiaal gebruik. Denk aan de groene, oranje, gele metalen uit de jaren ’60 en ’70.

Vintage klassiekers

Een echte vintage klassieker is ook wel het tomado keukenrekje. Dit zwart metalen rekje met gekleurde plankjes prijkt in menig modern huis aan de muur en staat vast op het wensenlijstje van veel mensen. Het is een vrolijk kleurrijk rekje dat de tijd doorstaan heeft en in een modern huis overal leuk staat; in de keuken, kinderkamer, badkamer of woonkamer, overal even leuk. En als je geluk hebt staat het gewoon online hier. En zo zijn er heel wat design klassiekers die bij de kringloop voorbij ziet komen. 

Vintage kleding

Het leuke van vintage kleding is dat het goed combineert met de huidige mode. Met vintage items geef je je outfit net even een tikkeltje meer. Want een leuke oversized sweater uit de jaren ’80 van La Coste of Ralph Lauren heeft die echte “tennis”-look. Een vintage flared Levi’s uit de jaren ’70 swingt nog iets beter op een festival. En wat denk je van een vintage chanel-tasje, die willen we allemaal wel vinden. Het leuke is dat je met vintage kleding iets unieks te pakken hebt, en je dus zeker weet dat niemand hetzelfde aan heeft als jij. Wie weet staat jouw schat hier in de webshop tussen.