Geen Black maar Green Friday

Green Friday op vrijdag 25 november is de duurzame en bewuste tegenhanger van Black Friday. Geen dag vol aanbiedingen om maar zoveel mogelijk nieuwe spullen te kopen. Maar een dag om bewust te kijken naar wat je nodig hebt en dan te kiezen voor en duurzame variant. Duurzaam is bijvoorbeeld kiezen voor tweedehands.

 

Waarom is tweedehands een goede keuze?

Door tweedehands te kopen geeft je een product een tweede leven. Dat betekent dat het product best wat gebruikerssporen kan bevatten, maar nog prima functioneert. Voor een ander was het misschien niet meer nodig, voldeed het niet meer aan de wensen, maar voor jou is het precies waar je naar op zoek bent. Door de broodrooster, tv, boekenkast of tas een tweede leven te geven voorkom je dat het op de afvalberg komt.

 

CO² besparing

En maakt dat nu zo’n verschil dat die producten niet op de afvalberg terecht komen? Nou zeker. Het afgelopen jaar werd er 150 miljoen kg spullen ingeleverd bij de 100% kringloopwinkels. Dat is 150 miljoen kg spullen die anders op de afvalberg lagen. 78% van deze spullen is nuttig verwerkt. Dat heeft gezorgd voor een besparing van 130.000 ton CO² uitstoot.   

 

Niet nieuw

Er is nog een reden dat tweedehands kopen veel beter voor het milieu en klimaat is. Door niet nieuw te kopen voorkom je namelijk dat er nieuw geproduceerd hoeft te worden. Hiermee wordt enorm bespaard op grondstoffen, energie en afval. En vaak komt daar transport nog bij. Want veel producten die wij aanschaffen worden niet in Nederland geproduceerd en komen per schip, vliegtuig en vrachtwagen op de plaats van bestemming. Enorme vervuilers.

 

Budget

Zelf heb je ook nog een direct voordeeltje, want je bespaard een hoop euro’s door voor tweedehands te kiezen. Daar kunnen al die Black Friday aanbiedingen niet tegen op.

Dus kijk bewust naar wat je aankoopt en probeer voor een duurzame optie te gaan.

 

Uniek en speciaal

Het leuke van al het tweedehands aanbod op Onlinekringlopen.nl is dat je ook voor unieke en speciale aankopen gaat. In plaats van het volgende dertien in een dozijn kastje van een grote Zweedse keten, heb je een mooi vintage Scandinavisch design. En een mooi schilderwerkje van de kringloop staat veel verrassender aan de muur dan de zoveelste afdruk van een poster. Op deze manier kun je ook veel meer uitdrukking geven aan jezelf, jouw stijl en waar jij voor staat. Kortom Green Friday voor milieu, klimaat en unieke vondsten!